Vaniljbullar
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 12 dl mjölk
  • 10.5 dl strösocker
  • 17 dl vetemjöl
  • 1150 g smör
  • 1100 g smör
  • 11 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • 1 florsocker
  • 150 g jäst 2 dl mjölk 0.5 dl strösocker 7 dl vetemjöl 150 g smör Fyllning: 100 g smör 0.5 dl strösocker 1 msk vaniljsocker ägg florsocker Ugn: 225°Smula ner jästen i en skål och tillsätt kall mjölk. Rör tills jästen lösts upp. Arbeta in socker och mjöl och klicka i rumsvarmt smör. Arbeta till en slät deg och låt vila övertäckt i 10 minuter.
  • 1 Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker.
  • 1 Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en platta som 55x17 cm.
  • 1 Skär varje platta i 14 smala trekanter och lägg en klick fyllning på den breda delen. Rulla ihop från den breda delen och lägg bullarna i formar med skarven ner. Låt jäsa övertäckta i 1 1/2 timme. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 10 minuter. Sikta florsocker över vid servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.