Självklart ska min goda vän Anna få gästblogga här hos mig. Anna är precis som jag. Hon gillar att provsmaka nyheter, samla på recept, laga mat och baka, speciellt då bröd
Lös upp jästen i mjölken. Tillsätt samtliga ingredienser och arbeta ihop till en deg. degen ska inte bli elastisk utan bara precis ha gått ihop till en jämn deg
För er som inte har hennes bok kan jag verkligen rekommendera det, massa goda brödrecept som det är svårt att misslyckas med vara sig det gäller surdegsbröd eller dessa snabbakande vallmobröd
Jag och Christoffer bakade enkla men supergoda Vallmobröd, rekommenderas verkligen. Mjuka Vallmobröd 12 portionsbröd 500 g mellanmjölk 60 g jäst 900 g vetemjöl 50 g rumstempererat smör 25 g socker 25 g havssalt vallmofrö till garnering Beskrivning ser ni på bilden nedan
Hade lite gräddfil över hemma som jag inte visste vad jag skulle göra med, hittade ett recept på vallmobröd med gräddfil i, mycket gott då jag gillar vallmofrön och detta bröd passar även utmärkt att rosta
Vallmobröd eller knäckebröd. Skär korven i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikan. Bryn köttfärsen i smör i en gryta så att den blir smulig
Gott bröd. Tyvärr hade jag inga vallmofrön då butiken i Sibbhult inte har vallmofrön och jag hade inte möjlighet att idag åka till Broby för att handla tyvärr, men gott blev det ändå
Här kommer ett tips på ett gott vallmobröd. God Kväll. Snart Fredag. igen. Galet snabbt det går. Jag pluggar det sista inför mitt samhälls prov imorgon bitti
Först bakade jag Vallmobröd som blev tokgoda, dock något små eftersom ju jäsningen inte var på min sida, men ändå luftiga och fina, recept hittar hos Nadja
Blanda de torra ingredienserna med jäsblandningen, spara lite vetemjöl. Tillsätt smör och vatten. Bearbeta degen ca 4 minuter med maskin, dubbel tid om du arbetar för hand
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.