Valborgsmeny i hemmets lugna vrå
Aqua vitae - livets vatten
Aqua vitae - livets vatten
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Rödvinssås
  • 1 liten morot, hackad
  • 1/2 liten palsternacka, hackad
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, mosad
  • hackad grön blast från en liten purjolök (ca en handfull)
  • en klick smör
  • 2 ½ dl hönsbuljong
  • 4 dl rödvin (röd bourgogne i detta fall Labouré-Roi)
  • 1/2 tsk torkad timjan
  • 2 lagerblad 1 nypa socker
  • Knåda ihop en liten boll av 2 msk smör och 1 msk vetemjöl (beurre manie)
  • Finrivet apelsin skal från en apelsin (om det är en stor apelsin behöver man inte ta hela skalet)
  • 1,5 dl färskpressad jos från apelsin
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk koncentrerad kalvfond
  • 2 dl vitt torrt vin (vi kör med en 2009 vit bourgogne från Louis Jadot)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk ljus maizenaredning
  • stekspadet från ankbrösten
  • en liten klick smör
  • 4-5 rödlökar, skivade
  • 2 dl vitt vin (vi kör med en 2009 vit bourgogne från Louis Jadot)
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk strösocker
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk fänkålsfrön
  • 1 krm nymald svartpeppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.