Välkomna till bords, varsågoda – här är minValborgsmeny. Primörgrönsaker med kryddighollandaisesås, sparrisrisotto med kalv och gremolata, rabarbersoppa med vit chokladmousse och söta smulor, från boken "Taste by Louise", foto
Meny som går fort att tillaga och väldigt gott. Marmor´s Valborgsmeny. Citronskivor, dillkvistar. Vispaihop vatten och mjöl till en slät smet, stor bunke
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. M. n. ”. v. a. t. d. o. m. ä. b. j. ö. g. p. å. e. r. ,. l. u. y. c. k. h. s. G. D. f. E. 1. /. 2. K. F. J. V. S. T. w. L. R. C. A. |. P. s t
Utgångspunkt var vinernaitwittervinprovningen. ValborgsmenyFörrätt. Det blir en sen middag när vi kommer hem från brasan, varför litesnittar och en bubblig grönärtsoppa kommer att avnjutas tidigare på kvällen
Igår lagade jag fetakyckling från boken, serverad med klyftpotatis. Enligt bokens upplägg kompletteras inköpslistorna med basvaror man alltid har hemma men klyftpotatis är inte något jag alltid har hemma, så imitt fall bytte jag ut rucolan på inköpslistan mot fryst klyftpotatis, eftersom jag själv har en litenodling med div örter
Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna. Och krondill. Ja, kräftsäsongen är här och dillkronor används i massor men de där gurkorna, har du egentligenriktigt bra koll på vad du ska använda dem till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.