Smaka av med salt och peppar. Nu har bloggandet lyst med sin frånvaro några dagar. Till varmrätt hade vi kommit över en superfin bit lammfilé som vi marinerade ordentligt innan vi helstekte den i ugnen
Tillsätt citron plus rejält med salt och svartpeppar. grill på medelhög värme. Lamm hör påsken till och detta är mitt, eller snarare makens bidrag receptfloran
Vispa med liten gaffel och ringla över båda tallrikarna. Riv vitlöken med rivjärn över ett litet glas. Skölj alla grönsaker och skär salladen i lagom stora fyrkanter
Lammfilé500 g lammfilé rosmarin salt peppar, grovmalen (blandade sorter) smör, till stekning rapsolja, till stekning. 1Plommon- och rödlökskompott6 plommon, röda 1 rödlök 1 msk mango chutney salt peppar
Blanda surdegen med resten avingredienserna. flingsalt och svartpeppar. kapris. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto ochkapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Blandaalla ingredienser till oljan, smaka av medsaltoch peppar och låt dra i ½ timme. Stekt lammfilé. Gör därefter basilikaoljan, så den hinner stå och dra
Är i Österrike och hälsar på, våren har redan anlänt och det finns massor med godsaker att äta. Ramslök går också att plocka men det är viktigt att den inte förväxlas med den giftiga liljekonvaljen
Börja med att ta fram lammfiléerna. Krydda lammet med salt och peppar. Sänk värmen till medelvärme. När smöret har tystnat, lägg i lammfiléernaoch stek på hög värme
Smaka av med créme fraiche och kryddor. Krydda lammfilén runt om och stek den i en grillpanna. Lammfilé. Skala palsternackor och skär till mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.