En kollega köpte en hel låda med franska vårkycklingar som hon ville att vi skulle prova och bjöd på en fantastisk lunch förra veckan med sagda kyckling tillagad på ett ypperligt sätt
Rör samman smör med riven vitlök, rivet citronskal samt finhackad timjan och dragon. Krydda kycklingen runt om med rikligt med salt och peppar och gör två snitt längs låren så att de blir färdigtillagade snabbare
Och med våren kommer primörerna. så det blev en vårkycklingrätt. Skulle jag bjuda grabbarna på en liten sparrisförrätt…men insåg ganska snabbt att det inte skulle höjas några jätteglada tonårsröster, när jag serverade en lite entré med fem gröna sparrisar och en klick hollandais
Arrangera medvårkycklingen och avsluta med lökcrispet. vårkycklingar - hela samt urtagna. Gnid in kycklingarna med citronen, peta sedan in citronhalvorna i kycklingen
Ibland så är nästintill omöjligt att komma på vad jag ska laga för mat när jag kommer hem från jobbet, jag hade tagit fram en fin vårkyckling ur frysen på morgonen så något med kyckling skulle det ju bli i alla fall
Gnid in kycklingarna med olja, salt och peppar, lägg i ugnsfast form. Pensla med smör. Koka upp vatten med 2 teskedar salt i en stor kastrull. Koka dem med vårlöken (också skuren i stavar) i 2-4 minuter. 4 små vårkycklingar
Äntligen fick vi lite sommarvärme hit till Stockholm, och eftersom det är melonsäsong gjorde jag en svalkande smoothie med honungsmelon och citronmeliss till mellanmål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.