Finstycka den färska haren men behåll en del ben. Bryn köttet och en del av benen i omgångar med spiskumminen, koriander och svartpeppar i en stor stekgryta
Stycka haren i mindre bitar. Lägg i kärl. Blanda och slå på marinaden. Ställ i kyl minst ett dygn. Bryn baconet lätt, därefter löken och champinjonerna
Här är det ju helt obligatoriskt att njuta av västerbottnisk rökt sik på somrarna. Mmmmums - Rökt sik med rödbetor och fetaost, och - naturligtvis - kall öl och tunnbröd
Fick en hare av min kära kusin för ett tag sedan. Har själv varit sugen på att tillaga hare ett tag, mest för att de lever med lite dåligt rykte som mat och sådant gillar ag att trotsa, mest av allt
Den som vill veta mer om platsen rekommenderar jag den C-uppsats som jag fick låna av Malin som driver hundpensionatet, "Strömsörs herrgård - ett västerbottniskt jaktslott och mönsterjordbruk på 1890-talet"
Var stolt över skånsk potatis i Janssons frestelse, gula ärtor i soppan, västerbottnisk ost i pajen, norrbottniskt korn i tunnbrödet och svenskt nötkött i Wallenbergaren
Några av de råvaror som används i det västerbottniska köket är ren och vilt (älg), ripa och röding. Under det förra seklets början var denna potatis – som anses vara en delikatess idag – så vanligt förekommande på de västerbottniska middagsborden att den ofta plockades bort från bordet under högtidsmiddagarna eftersom den ansågs för vardaglig
Hargryta till Socker Conny4 p1 hare i fina små bitar1 röd paprika1 gul lökett tråg SockerConny eller jag menar Sockerärtor6 färska skivade champinjoner3 dl rött vin2 msk kalvfond5 dl vatten3 dl gräddemjöl till redningsalt och vitpeppar2 msk geléStek harbitarna i en stekgryta, krydda med salt och peppar, ta upp från grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.