Gott och enkelt att göra. Salta skivorna och låt dom ligga cirka en timma. Skär skivor av mozzarellan och varva den sedan med aubergin och tomat i två omgångar Det hela måste ha ett stöd vid gratineringen annars faller det ihop
Jag serverade den med stekt fisk, smörstekt svamp och vittvinssås. Riv sedan i rotsakerna och krydda. Jag lade bakplåtspapper i min eftersom den är otät men det var dumt eftersom pappret blev blött och svårt att få bort sen
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Skala och skiva löken tunt. Fräs lök och aubergine mjukt i olivoljan i en stekpanna. Rör i rosmarin, tomater, pressad vitlök, vinäger, honung, tomatpuré och vatten
Baka potatisen och låt den svalna något. Dela potatisen och gröp ur den. Blanda den rivna osten, baconen som du klippt i bitar och knaperstekt med potatisen
Ett läckert mos med mycket smak. Ju mer ost du tar desto intensivare blir smakupplevelsen. 4 portioner. 1 sats mandelpotatismos 70 g bacon cirka 1 dl riven västerbottensost 2 msk hackad persilja Gör en sats potatismos enligt grundrecept, men använd
Det finns få saker som är så svenskt och midsommar-igt som dill, tycker jag. Det här brödet bjöd vi på för länge sedan när vi hade kalas för Clara, men det ska helt klart bli ett stående inslag på vårt midsommarbord (och snart är det dags
Mango Chutney och Västerbottenost, visst låter det lite konstigt. Vi åt det till förrätt i helgen hos Louise och Calle, och jag kommer absolut att göra det fler gånger
Den var som tur är inte hos oss utan hos en annan (slitsam) granne, men vi hjälptes åt förstås att bära stolar och fixa till samt att bidra med tillbehör till kräftorna
Hanteringen av fisken, både under odling och vid slakt är också hårt reglerat och kontrollerat. Skala potatisen och koka den mjuk, häll sedan av vattnet och krossa potatisen med hjälp av en visp eller potatisstomp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.