13 Äggvitor
3 Äggulor 2 dl Socker 1 Philadelphiaost (200 gram) 3 dl Grädde 1 tsk Vaniljsocker DigestivekexBörja med att vispa äggvitorna hårt. I en annan bunke vispar du ihop gulor och socker så att det blir fluffigt, smula sedan ner osten i den smeten. (tänk på att denna bunke ska innehålla alla ingredienserna till slut, så att du inte tar en som är för liten.....) Vispa grädden och vaniljsockret i en tredje bunke (jag vet, det blir mycket disk, men jag lovar att det är värt det!) så att det blir lagom tjockt. Rör sedan ner grädden i "gulor-och sockersmeten". Vänd ner vitorna. Smula ner några digestivekex så att de täcker botten på en form med hög kant, slå smeten över smulorna. Smula kex över smeten så att du får ett fint lager på toppen! Täck formen med aluminiumfolie och ställ in i frysen åtminstone 4 timmar eller över natten. Ta fram den 20-25 minuter innan den ska avnjutas, mmmm delikat!
Här kommer receptet på världensgodaste cheesecake. Jag ska jobba lite mer på att få den att bli mer fast i konsistensen, men även om jag kanske inte lyckas med det, är detta världensgodaste vegansk cheesecake
Inlägget Världensgodaste pastagratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN. VÄRLDENSgodaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne
Världensgodaste pasta med fläskfilé. Nu är det helg igen och idag har vi varit på invigningen av grillmässan i Kungsträdgården som vi var inbjudna till och det var roligt även fast det ösregnade
Världensgodaste saffransbullar. Jag har sett ett recept på saffransbullar med vaniljkräm eller smörkräm men eftersom jag tycker att vaniljkräm kändes omständigt och inte är så förtjust i smörkräm fick jag inspirationen till de här bullarna med samma fyllning som i philadelphiabullarna
1) skär potatis, morötter, gullök, purjolök. Lägg i detta i vatten på medelvärme. 2)tillsätt oregano,lagerblad, persilja, köttbuljong,grönsaksbuljong,salt,svartpeppar,soya,kokos socker, citron, chili corn flakes mm
Ni som har följt mig sedan min gamla blogg Matdériven kommer att känna igen det här receptet. Det är en av mina alla tiders favoriter och I love it, I love it, I love it
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.