Om det inte vore för att varenda jordnötspåse innehåller spår av alla nötter i världen. Det stupade dock på jordnötterna som skulle vara tillbehörtillrätten
Lät dem därefter rinna av på hushållspapper. Ät & njut. Men vi tar det från början. Kvällens friterade risottobollar med morotstzatziki till kan vara bland det godaste jag har ätit (och mäktigaste)
Jag plockade fram ett gamla receptet i huvudet från Hotell Malmen i Stockholm där jag första gångentillagadedenna fantastiska maträtt någongång i början av åttiotalet
Blanda ner övriga ingredienser och nästan allt mjöl. 5 dl vatten. Låt svalna till 37 grader och lös däri upp den smulade jästen. Arbeta degen och dela i 16 bitar som trillas till bollar. Lägg på bakplåtspappersklädd plåt och grädda i mitten av 225 graders ugn, ca 10-12 min. 5 dl vatten
Bedford Avenue är en populär cykelväg för många på väg från södra till norra Brooklyn och vice versa, vilket har retat upp chassiderna som tycker att cyklisterna – i synnerhet de sommarklädda kvinnorna – ska hålla sig borta från deras kvarter i södra Williamsburg
Smaka av med salt och håll varmt (låg värme). Fick den här rättenöppen Lasagne med spenat och mandelpesto av min väninna som gjort denfrånen kokbok (om jag vore din hemmafru) som hon lånat av mig som jag fått av en annan vän som var med på middagen och nu bjöd jag dentill några andra vänner
För Håkan är det fredagskänsla igen, det hör inte till vanligheterna att vara ledig helg efter helg på detta viset, har faktiskt inte hänt sedan arbetslivet satte igång
Har redan börjat tänka till kring sonensstudent nästa år, och tänker att vi kanske ska ha något att bjuda gästerna på för att hålla dem lite sysselsatta innan alla är på plats och maten är framdukad
Ibland får jag för mig att jag vill mixtra ihop någon egen kaka, då kollar jag runt lite och tar lite här och lite där, och har man tur så blir det gott
Skala potatisen, skär den i halvor och koka tillsden är mjuk. Jag måste bara tipsa er om en riktig höjdare – väl värd att prova – nästa gång ni ska äta stekt fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.