I går blev vår middag tillagad i en lergryta, eller romargryta som vissa säger. Det är säkert många av er som har en lergryta stående i ett skåp någonstans som ni inte använder och det är synd
Igår blev det en riktig söndagsmiddag här i vårt kök/matrum, en dansk flaeskesteg stod på bordet. Vi lyckades få till en riktigt hård och knaprig svål som vi blev väldigt nöjda med, att det dessutom var smarrigt gjorde inte middagen sämre precis
Bland annat de här sega Dajmsnitten som egentligen är en upphottad variant på de gamla vanliga, hederliga kolasnitten, som killarna ofta vill att jag bakar
Första middagen på tema husman är avklarad. Det var den här rätten mest orolig för, har aldrig gillat ugnsfalu, men den här känns lite mer modern och den var jätte god, blev väldigt positivt överraskad
Så, nu stänger vi Tema Husman för den här gången. Kvällens middag blev en god fredagsmiddag, grillad karré och grillade tomater med en kantarellwhiskeysås, blir knappast bättre än så
Det är fortfarande morgon men jag är ändå galet sugen på husmanskost. Är ni också sugna på husmanskost så kommer här ett recept på just köttfärslimpa i bacon
Sedan tänkte jag tipsa er om Världens godaste husman änn en gång. Nu kommer det ett sent inlägg som vanligt, det är ju oftast på kvällarna man kan avsätta lite tid till att sitta och summera dagen
Till 3-4 portioner. 300-400g pasta100g parmaskinka eller stekt bacon2 ägg4 msk grädde100g riven parmesan1 vitlöksklyfta1 knippe sparrisev cocktailtomatersalt, peppar och olivoljaKoka pastan Stek sparrisen i lite olivolja, salta och peppra
Skåprensning fortsätter här hemma och idag skrapade jag ihop en fin fin husmanlunch. Husman var det bästa han visste, med smör och grädde blev det extra lyxigt
Sen gillar jag "fredagsmat" och lägger gärna lite extra pengar på god mat, Jimmy däremot är en riktig husmanskille, så han kommer att gilla den här veckan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.