Strimla en kycklingfilé och lägg ner i vattnet. ½ kycklingbuljong. Koka upp 6 dl vatten med lite Vegete eller halv kycklingbuljong. Tillsätt en burk kokosmjölk (165g), 100g skivade champinjoner, 2 tsk röd currypasta och lime saft av en lime. Koka upp och låt sjuda 3-4 minuter. 1 kycklingfilé. 2 tsk röd currypasta (puré)
Skär upp kycklingen i långa smala bitar. Curry dipp. Doppa varje kycklingbit i först äggen och sen i ost och jordnötsblandning och lägg sen på en plåt med bakpapper på
Bryn currypastan i olja någon minut och tillsätt sedan kycklingstrimlorna. Strimla kycklingen grovt. Låt småputtra i 5-10 minuter. 4 kycklingfiléer (ca 550 g). 3 msk grön currypasta
Jag kan bli så sugen på kyckling och curry ibland. Kyckling kan jag äta sju dagar i veckan tror jag. Just i curry äter vi inte så ofta här hemma då manen inte är så förtjust i det (heller)
Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indisk kycklingcurry som innehåller väldigt många olika kryddor
Tärna kycklingen och stek den med salt och peppar. Låt det putta på låg värme någon minut och kör i sen broccoli, haricort verts, curry och paprikapulver och majsen
Strimla kycklingen och skär grönsakerna i fina bitar. Bryn kycklingen i en kastrull. Låt grytan koka ytterligare ca 5 minuter tills kycklingen är genomkokt och mör. 600 g kycklingfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.