Men nu kanske inte så många har kvar äpplen från trädgården. Jag försöker intala mig att det fortfarande är november och det är ju sant, men det är bara några få dagar kvar
Vi kör igång med massor av protein, järn och nyttiga fetter. Då var det daga igen för vardag, skola och jobb och därmed lite nyttiga matlådor till höstens alla jobbluncher
Tänk vad fort tiden går när man har roligt (eller bara är djävulsk upptagen). Det betyder att det är hög tid att byta ut alla sommarfräscha rätter till varmare och mysigare höstmat
Pulled pork i coca cola med lök, timjan, oregano och ost i en baguette som slutligen doppas i biffens egna, långkokade spad… Mind blown helt enkelt, som bloggaren själv beskriver receptet ovan
Och så otroligt gott med äpple i - nästa gång skall jag se till att ha fler äpplen hemma. Den här varianten på bröd jäst på bikarobonat var ännu bättre än den grunden jag brukar utgå från
Ibland vill man att det ska gå snabbt att laga middag. Hösten är här och det är bara några dagar kvar tills oktober och det är ett helt halvår till fram till våren
Tre torsdagar framåt kommer jag att sammarbeta med spel- och filmbloggen spelochfilm. Vi skall se till att ni kan starta hösten med bra filmtips och goda bakverk
Jag har en ny befattning på mitt jobb som tar tid och energi så här i början och mycket av min lediga tid går åt att planera matlagningskurser och fundera på mina kostkonsultationer som jag inom kort kommer att dra igång
Micke har lagat färdigt fasaden på baksidan och jag har mest sprungit runt och fixat tusen saker som måste göras + att jag har jobbat med tavlorna inför nästa helgs hantverksmarknad på Alsters Herrgård utanför Karlstad
Jag har en tendens att överdriva skaldjursdelen i den här soppan, allt är ju så gott, egentligen behövs det bara räkor, men i min soppa brukar det slinka ned både kräftor, pilgrimsmusslor, vanliga musslor, crabsticks och en och annan bläckfiskring
Fläta längden genom att lägga varannan flik från varje sida över varandra skarvarna ska överlappa varandra så att flätan inte går upp under gräddningen
Vacker och höstig persikopaj med kolasmak. Denna soliga söndag avslutas med en persikopaj med kolatouche, jag fullständigt älskar dessa dagar då man har tid i köket att strosa runt och plocka och greja och liksom kreativiteten skapa något under tiden man håller på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.