Brödet går utmärkt att frysa in i mindre bitar. Blanda sedan i rivet äpple, youghurt och honung. Rör om väl och klicka ut i två bakpappersklädda avlånga formar
För över bakplåtspappret med det färdigjästa brödet till den varma plåten i ugnen. Härligt krispigt på ytan och saftigt inne… Perfekt frukost för oss i sjukstugan och jag tror vi hittat ett nytt favoritbröd
Granatäpplet går att byta mot lingon, blåbär eller tranbär. Mörktmandelbröd. Det har blivit en hel del experimenterande med nya brödrecept här i Alanya i vinter
Ett tips är att efter halva tiden täcka brödetmed bakplåtspapper så att det inte bränns. Brödet håller sig inte fräscht hur länge som helst, så om man vet redan innan att man inte kommer äta upp allt på runt en vecka så är det ett bra tips att skära upp en del och sätta in det i frysen
Det har gått lite upp och ner med det för oftast äter jag knäckebrödoch det tycker jag att det finns riktiga goda varianter av i affären (Leksands brungräddade är min favorit
Häll upp soppan i skålar och garnera dem med varma äpplenoch pumpafröna. Späd eventuellt med lite grädde eller creme fraiche om du föredrar en krämigare konsistens och smak
Den bestod helt enkelt av mörktbrödmed rökt kött, torkade svarta oliver samt bacon- och ostpuffar. Vilket mörktbröd som helst duger förstås, men just nu bakar jag mitt det däringa brödet hela tiiin, som man säger här i Östergötland, inte tiden, utan tiiin
bakat,bröd. Skicka med e-post. Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet. Gör dubbel sats av detta brödoch tillsätt 1dl hackade torkade fikon och 1dl torkade aprikoser i den andra satsen. 4 dl vetemjöl3 dl grahamsmjöl3 dl rågsikt4 dl blandade frön, linfrö, rågkross, solrosfrön, vetekli1dl krossade hasselnötter1dl krossade valnötter4 tsk bikarbonat1 tsk salt0,5 dl rapsolja0,5 dl mörk sirap1 liter filmjölkBlanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke
Stekta äpplenmed banan och kokos. Krydda med kanel. Blanda äpplenoch bananer i en skål. Stek stora tärningar av äpple i kokosolja tills de mjuknar lite
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.