Äpplena liggen på gräset och bara ruttnar bort och det är ju så sorgligt. Jag har skivat äpplen och lagt i frysen för ett senare tillfälle och gjort chutney
Låt kakan svalna lite innan du välter upp den på ett fat. Smörja och bröa en form. Lägg en ananasring i mitten och dela de andra ringarna och lägg på så många det får plats i sirapen i botten av formen
) Den här gången blev det en äppelkaka med mandelmassa och kanel. Så gillar ni mandelmassa och kanel så kan jag nog gissa på att det här är kakan för er
Koka upp vatten och socker så sockret löser sig. Här en glutenfri äppelkaka som smakade himmelskt. Eftersom den skulle ätas av laktosintolerant person bl a så använde jag laktosfritt smör och Oatleys färdiga vaniljsås
Lägg stång och frön i mjölk och grädde i en rostfri kastrull och låt det koka upp. Pudra äppelkakan med florsocker vid serveringen och dekorera med citronmeliss
Lägg stång och frön i mjölk och grädde i en rostfri kastrull och låt det koka upp. Pudra äppelkakan med florsocker vid serveringen och dekorera med citronmeliss
Socker och smör ska röras så det blir poröst. Upprepa med resten av äpplena. Efter det tillsätter du mjöl, bakpulver och vaniljsockret, sist ska grädden i
Smält smöret och blanda med socker, vaniljsocker och citronskal. Rör ner mjöl, bakpulver och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant
Idag är sista dagen på julledigheten för mig, min man började jobba redan idag så jag har varit hemma och fixat lite i lägenheten och passat på att baka en äppelkakaoch ett fröknäcke nu på eftermiddagen
Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka. Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.