Idag dagens Metro tipsarvi om två bra rätter med Vildsvin och Lisatipsar om god dryck. Vi skall prata en hel del vilt här framöver men jag skall inte snöa in på det nu
Utsökt recept på smakrik och mör vildsvinsstek med smak av timjan, rosmarin och vitlök. Till köttet stekte jag rotfrukter och av stekskyn gjorde jag en smakrik sås med persilja, köttbuljong och svartvinbärsgelé
YTTERLÅR AV VILDSVIN. Lägg köttet i en påse och tillsätt alla ingredienser. Om niinte känner en jägare så kan det vara lite svårt att få tag på vildsvin
Häll i bunken med ströbröd. Servera biffarna och sås med potatismos, sallad och lingonsylt. 1) Blanda ströbröd med grädde, ägg, soya, kalvfond, timjan och svartpeppar i en bunke. 2) Låt svälla i ca 5 minuter. 3) Skala och rivvitlök och lök. 4) Blanda ströbrödblandningen och färsen till en jämn smet. 5) Forma jämnstora biffar med händerna. 6) Stek biffarna på medelvärme i smör. 7) Lägg i en ugnsform. 1) Häll lika delar vispgrädde och creme fraiche ( ca. 2½ dl av varje ) i stekpannan och vispa ur steksmakerna. 2) Smaksätt med kalvfond, kinesisk soya, timjan, svartpeppar och några matskedar lingonsylt. 3) Koka ihop, smaka av och häll över biffarna. 4) Laga biffarnafärdigatillsammans med såsen i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. 1 kg Vildsvinsfärs. 1,5 dl Vispgrädde. 1 msk Kinesisk soya. 2 msk torkad Timjan. 1-2 Vitlöksklyftor
Inför nyår med en massa folk här hade jag tänkt helgrilla ett litetvildsvini år. Med riktigtdåligt väder så blev det omplanerat till att röka det i stället, då det blev lite mer kontrollerad miljö när regnet kommer från sidan och det endast är någon plusgrad
Det här var min första gång som jag tillagatvildsvin. Det var snabba ryck då en kompistagit med sig en halv kulting från landet och inte hade plats för den i frysen
Kvällen innan läggs en stelfrusen vildsvinstekitioprocentig saltlag. Mannen var krasslig och hemma halvt sjuk/halvt jobbandes idag, så han fick stå för matlagningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.