Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
Salta, peppra och stek kycklingen till en fin färg. Rör under tiden ihop grädde, crème fraiche, mango chutney, sambal oelek och buljongtärning i en kastrull
). Hej och välkomna till min blogg. Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
Vaniljbullar(ca 30 st)50 g smör5 dl mjölk50 g jäst 1 1/2 dl socker2 tsk malen kardemumma 1 krm salt ca 15 dl vetemjölFyllning200 g rumsvarmt smör1 1/2 dl socker1/2 dl vaniljsockerTill pensling1 ägg4 msk hackad sötmandel4 msk pärlsocker4-5 tsk vattenGlasyr2 dl florsocker4-5 tsk vattenGör så här1. Dela degen i 2 bitar, kavla ut dem till 2 fyrkanter (ca 3 mm tjocka)
100g löjrom (eller annan rom). Skär kavringen i mindre bitar. Smält smöret i en kastrull. Blanda i kavringen, kör i matberedare tills det blivit en slät massa
Den här underbara såsen med morötter, champinjoner och ajvar är en enkel och billig vardagsrätt. Det är skönt att ha några sådana maträtter inplanerade under veckan så att jag får tid över för annat än matlagning
-) Jag fick mycket beröm för soppan och själv var jag jättenöjd med den. -) Fredagskvällen blev därför en lugn och skön kväll hemma och jag lagade en god tre-rätters till mannen och mig
)Ja, så till efterätten som vi åt igår. 1 stor burk konserverade persikor (300-400 g)150 g smör4 dl vetemjöl4 dl riven mandelmassaSkär persikorna i tunna skivor och lägg i botten av en pajform
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.