Ulvbergabröd
Bröd att baka
Bröd att baka
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 2 dl surdeg av råg
  • 4 dl kokt pressad potatis
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 5 dl vetemjöl special
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk honung
  • 1 msk salt
  • 2 dl russin
  • 2 dl torkade aprikoser (om de är hårda - lägg dem i ljummet vatten i 10 minuter)
  • 3 dl valnötskärnor
  • Dag 1 Skållning
  • 2 dl kokande vatten
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • Dag 2 Fördeg
  • Blanda rågskållningen med surdegen och placera på varm plats. Låt jäsa några timmar tills det är bra aktivitet. (ca 2-3 timmar)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.