Har man små potatisar får de gärna vara hela, men eftersom mina var så stora kokade jag dem först i 15 minuter, spolade i kallt vatten och halverade dem
Blanda de skurna grönsakerna med vitlöksklyftor, salt, olivolja och timjanblad. Skala eventuellt vitlöksklyftorna (behövs egentligen inte men jag brukar göra det)
Fördela resterande grönsaker runt korven. Stick grönsaker och ost i snitten. Lägg korven i en smord, ugnsfast form och skär djupa snitt nästan rakt igenom korven, med några centimeters mellanrum
Blanda de skurna grönsakerna med vitlöksklyftor, salt, olivolja och timjanblad. Skala eventuellt vitlöksklyftorna (behövs egentligen inte men jag brukar göra det)
Fördela resterande grönsaker runt korven. Stick grönsaker och ost i snitten. Lägg korven i en smord, ugnsfast form och skär djupa snitt nästan rakt igenom korven, med några centimeters mellanrum
stekfläsk i skivor (jag använde ej rimmat från glada eko/utegrisar). Marinerade grönsaker stekta i ugnen och knaprig stekfläsk som också stekts i ugnen
Skär valfri mängd kålrot, morot och purjolök i tunna strimlor och woka i lite olivolja i några minuter tills grönsakerna blir lite mjuka, men fortfarande har kvar lite spänst
De var relatitvt små, på cirka tre kilo så det är ju nästan som en stor kyckling. Annat var det när jag var liten, då vi hade egna kalkoner på gården som låg på mellan fem och tio kilo
Det här var från början ett vegetariskt recept som Maria hade hittat i City Stockholm men eftersom vår son fortfarande inte äter så mycket grönsaker så blev det en hel del förändringar
Tillsätt lax i småbitar, salta och peppra. Sätt på locket och låt laxen "ångas" färdig. Innan servering blanda ner fetaost och lägg på en klick sås på crème fraiche, vitlök, dill, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.