Ugnsstektlax. Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medan laxen står i ugnen
Nu bjöd vi på ugnsstektlax med hummersås. Ugnsstektlax. Ugnsstektlax med hummersås och kräftströssel, duchesspotatis och chilifrästa haricots verts12 portUgnsstektlax12 bitar laxfilé från Börtnan (ca 2,2 kg hel)salt och peppar Lägg laxen på ett stort ugnssäkert fat. Stek laxen i mitten av ugnen ca 15 min
Pensla laxen med lite olja, salta och peppra och lägg i en form. ca 600 gram lax. Låt gå bredvid rotsakerna de sista 20-25 minuterna (beror också på laxens tjocklek). ca 600 gram lax
Ugnsstektlax 4 port. 4 st laxfiléer. Stek sedan laxen i ugnsform mitt i ugnen på 150 grader i ca 15- 20 min eller tills laxen är klar. Laxen är klar när den börjar skiva sig eller när innertempraturen landar på 52 - 55 grader. 4 st laxfiléer
Lägg laxen på rotfrukterna. 500 g laxfilé. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär rotfrukterna i klyftor. Lägg dem i en ugnssäker form, strö över 1 tsk salt, 1 krm peppar och ringla över 2 msk smör-&rapsolja
Lägg laxen på rotfrukterna. 500 g laxfilé. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g laxfilé 400 g potatis 300 g palsternackor 300 g rödbetor 1½ tsk salt 1½ krm svartpeppar Arla® Smör-&rapsolja Till servering
Krydda laxen med salt o peppar och strö fiberhusk runt om. Receptet kommer från Skillnaden är att hon använde torsk istället för lax och saffran istället för curry
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.