skogschampinjon, brunachampinjoner eller kastanjechampinjoner. Fast det finns faktiskt champinjoner i skogen, har jag läst i alla fall, men all svamp i handeln är dock odlad och tyvärr oftast importerad från Holland och Polen
fetaost, aioli och Sweet Baby Ray’s Hickory & Brown Sugar Barbecue Sauce. Krispigt rostad potatis med massa rosmarin, vitlök, flingsalt och masserad med olivolja
Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna. Servera med bröd och matyoghurt smaksatt med sweet chili
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostade rotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Den bästa är den ugnsrostade, har ni testat att äta den på det viset. Borsta skalet, skär i klyftor eller halvor, på med olivolja, flingsalt, kryddor och örter som man önskar och sedan in i ugnen
Tillsammans med chèvreost, rosmarin, honung och pumpafrön ugnsrostade jag rotfrukten. Om du börjar misstänka att jag är sponsrad av Bondens Marknad så kan jag meddela att det är jag inte
Ingredienser Portioner. 4 900 g kycklingben (900 g = ca 8 st) 2 morötter 2 rödlökar 4 vitlöksklyftor 6 potatisar 1 paprika 3 msk olja skal av 1 citron 1 tsk salt svartpeppar färsk timjan eller rosmarin Lägg till i inköpslistan
Det som sker med den i ugnen tillsammans med andra rotfrukter och grönsaker, olivolja, salt, peppar, lite smoked paprika, italiensk salladskrydda, vitlök, flytande honung [färska kryddor om man har det hemma vilket jag tyvärr inte hade i helgen som passerade] är något magiskt och dessutom så sköter de ju sig helt på egen hand
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Självklart blir det snäppet godare med färsk blomkål men det är helt ok även med fryst. Semesterlunken fortsätter för mig, det gick fort att komma in i den
Smaka av med salt och peppar. Lägg svamphattarna upp och ner i en ugnsform smord med lite olja. 6 medelstorachampinjoner - ca 150 gram - som kastanjechampinjon, skogschampinjon eller vanlig champinjon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.