Krossa med ballongvisp och tillsätt mjölk, smör och salt. 2 Salta fisken och lägg i en ugnsform med spenatbladen. 2 dl crème fraiche smaksatt med saffran och tomat
Lägg fiskfiléerna i botten av en vid ugnsform/-panna med lock. Täck med grönsakerna och persiljan, pressa över vitlöksklyftan, häll över olivolja, salta och peppra
Servera med kokt- eller pressad potatis och rårivna morötter. Sätt ugnen på 200 º. Skär purjolöken i bitar och bryn den lätt och lägg den i en ugnsfast form
Fiskkrydda medkräftsmak ( tomat,lök, dillfrö, dillblad,salt,socker). Fortsätter här med att berätta om kryddorna jag använder från Borgebykryddgård o idag är det
Då blir det en kräftsmakande anrättning utan dyra kräftor. Fjällfisk med smak av Kräftor Ett enkelt knep som jag använde mig av när jag jobbade, var att kombinera tomat med dill till fisk
Det lyxiga med den här grytan är främst valet av oskalade räkor framför de tråkiga "pizzaräkorna". Sen får själva momentet med att göra grytans bas - räkfonden - vem som helst att känna sig som Morberg eller Mannerström
Klä formen med degen och nagga den med en gaffel. Vi är nog lite bekväma och tycker att det är enklare att skala och äta räkor än kräftor men vi gillar verkligen kräftsmaken så då tar vi det bästa från två (skaldjurs)världar
)Det serverades god ugnsfisk m räkor och potatismos. Passade på att bjuda mina föräldrar och lillasyster med familj på brunch på lördagen då de ändå var på besök i stan
Lägg renset i en stor kastrull tillsammans med morötter, rotselleri, vitlök och lök. Hetta upp soppan (vill man ha en tjockare soppa så reder man den med majzena)
Servera gärna soppan tillsammans med pain riche bröd, med lite kräftstjärtar på. Hacka morötter i små tärningar och fräs dem mjuka i smöret, ca 5 minuter i stekpanna (medelvärme). 400 g kavli mjukost medkräftsmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.