Ingredienser Portioner. 4 900 g mjölig potatis 550 g falukorv 1 zucchini 2 tomater 1 rödlök 1 vitlöksklyfta salt och peppar 1 msk oregano 1 1/2 dl riven ost 2 dl mjölk Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ingredienser Portioner. 4 600 g falukorv 1 rött äpple 1 rödlök 2 dl riven ost 900 g mjölig potatis 2 dl mellanmjölk 3 msk smör eller margarin salt och peppar 4 msk färskriven pepparrot Till servering broccoli senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
UGNSFALUMED KRÄMIG BROCCOLI- OCH TOMATRÖRA. Ugnsfalu. Jag tycker om mat som är "allt i ett" och som tillagas i ugnen, då hinner jag diska undan och duka bordet medan maten blir klar
Idag får det alltså bli en enkel vardagsrätt med korv, och det är faktiskt inte det allra sämsta man kan hitta på - under förutsättning att man använder en kvalitetskorv med hög kötthalt
Ugnsfalumed lök- och äppelhack 4 portioner 500 g falukorv1 finhackad gul lök1 dl finhackad ättiksgurka1 finhackat äppleHackad persilja eller andra örter efter smakRiven ost Gör så härDrag skinnet av korvenLägg i en ugnsfast formSkär ganska djupa skårorBlanda hacket och lägg i skårorna och runt korvenStrö över ostenStek mitt i ugnen i 225 grader i 25-30 minuter Till serveringPotatismosRivna morötter Ett falukorvsrecept till
Jag tyckte själva korven var riktigt god och med bra kryddning. Jag hittade närproducerad falukorv från Almunge i butiken, så då slog jag till och knåpade ihop en variant på ugnsfalu
Lägg dem tillsammans med köttet i ugnsformen, salta och dofta kummin över potatisen. Mixa under tiden ihop alla ingredienser till salsan med en stavmixer
Toppa korven med blandningen och linda sedan in hela korven i bacon. Det var den här rätten mest orolig för, har aldrig gillat ugnsfalu, men den här känns lite mer modern och den var jätte god, blev väldigt positivt överraskad
Men idag gjorde jag ugnsfalukorvmed blomkålsmos. Ugnsfalu. Jag gjorde en enkel variant av falukorv utan några krusiduller och samma sak med blomkålsmoset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.