Skala och skiva äpplen (jag använde mig utav gröna äpplen). Pensla fyra små ugnsfasta portionsformar med hälften av smöret och fördela sedan upp äppelskivorna i formarna
Salt & peppar. I veckan åt vi en lite upphottad variant med mozarellaost, dijonsenap och äpple. Tvätta och skär äpplena i lagom tunna skivor och stick ner i varje snitt
Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Ta upp äpplena på ett fat. Häll såsen över äpplena. 4 st äpplen. Stek dem i smör i en stor stekpanna tills de är halvmjuka
Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med rödlök och äpplen i botten av en ugnssäker form. Skär rödlöken i grova klyftor och dela äpplena på mitten
Kärna ur och klyfta äpplena och stek dem halvmjuka i en stekpanna med smör. Servera med vaniljglass. Ta upp äpplena och tillsätt socker, sirap och grädde och koka ihop, ca 5 minuter. 4 st äpplen
Bullar med kardemumma, äpple & kanel. Sängliggandes med migrän hela dagen. Bibbis önskemål för vad som skall ätas på kalaset är mycke vaniljsås, äpple och kanelbullar
Skiva äpple tunt, dela gurkan fyra gånger på längden och skär i mindre bitar. Hacka löken fint, värm den med vinäger och vitt vin i en kastrull till en reduktion
Lägg äpplena i en form, smord med lite kokosolja. Fyll äpplena, och klicka lite extra olja på. Jag klarade förstås inte av att göra allting själv med vänsterhanden, men med hjälp av dotter Erika som var hemma för att bistå sin skraltiga mor gick det galant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.