Under påskhelgen åt vi en del lamm, bland annat de här lammracks med ugnsbakadesmå potatisar och rödlökar, rosmarinsås, karamelliserade endiver och bröd- och valnötskrisp
Bästa sättet att hantera vintertrötta men vackra små cocktailtomater är att slänga dem i ugnen. Sätt den på 175 grader, skölj och halvera cocktailtomater (vid fototillfället använde jag gula och röda tomater motsvarande ungefär en ask, 250 g) och lägg dem i en ugnssäker form
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
. I fredags plockade vi fram de sista torskfiléerna efter Fredriks fångst under 2012. Har inte ätit torsk på fler, fler år och nu tycker jag det är gott igen
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st250 g nötfärs1 liten gul lök130 g morötter½ msk olivolja1 dl krossade tomater1 msk tomatpuré1 ½ msk sweet chilisås2 krm saltsvartpeppar25 g färsk jäst5 dl vatten, 37 grader½ dl mager kvarg½ tsk salt60 g rågmjöl (ca 1 dl)300-350 g vetemjöl special (ca 5-6 dl)ägg och lite vatten till pensling1. Nyttiga små köttfärspiroger, 15-16 st
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.