Välsmakande aubergine som toppas med valfri fyllning, både gott och nyttigt. Eller vad sägs om aubergine fylld med hummus, rödlök, rostad lök och färsk mynta
Då behöver man inte oroa sig om någon i sällskapet äter vegetariskt för den personen kommer känna sig minst lika nöjd när den fått smaka på dessa ugnsbakadeauberginerna
Men en sak jag uppskattar mest med helgen är att jag kan ta mig tid att laga den mat som jag länge planerat i mitt huvud men aldig fått tummarna loss till att göra
Det här med att vara kreativ i köket är min favoritsysselsättning. Jag älskar att ha en yta att utgå från, som jag sedan kan toppa med olika saker i ett vackert mönster
Vem jag än pratar med så säger alla likadant. Skrämmande det där med tidsuppfattning. Något annat som får mig att hisna är den här rätten med aubergine, fetaost och oregano i en smakrik kombination
I originalreceptet ska auberginen paneras i majsmjöl, men det skippade jag. Om du vill blanda ut ett ägg och doppa auberginen i och vänd sedan ner dem i majsmjöl (ca 1 dl) innan de steks på varje sida
Mer inspiration av Yotam Ottolenghi fick jag av den här korta film där han ugnsbakar auberginer. Jag hoppade över såsen han blandar till men det smakade bra tillsammans med en klick turkisk yoghurt också
Och hur gott det än är med yoghurt, smetana, majonnäs och alla möjliga mejeriprodukter en kan blanda till och klicka på halvorna vid servering är jag nödgad att hitta andra alternativ
Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Ugnsbakad aubergine med mozzarella, Melanzane al forno con mozzarella, är en rätt som både doftar och smakar Italien
Medanauberginerna är i ugnen kan du förbereda salladen. Dela auberginerna på längden i två halvor. Häll olivolja över halvorna (alternativt gnugga på ghee eller kokosolja) och krydda med paprikapulver och salt
Dela auberginerna på längden, snitta ytorna och pensla med olivolja, salta och peppra. Vi åt det igår med grillade lammkotletter som fått marinerat i mortlade vitlöksklyftor och rosmarin
Hoppas att allt är fint med er. Själv försöker jag hålla kryssa genom sociala media djungeln för att nå ut till så många som möjligt med Matbloggspristävlingen
Så kom dessa veganbollar med salvia och ugnsbakad aubergine till. Men som väl är, låter den sig också välvilligt kombineras med grönsaker, särskilt sådana med lite mer uttalad smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.