Lika krispigt som vädret varit är denna färggranna tallrik medugnsbakad torskrygg, toppad med räkor och en syrlig myntamajonnäs som går så bra ihop med mango och granatäpplekärnor
Den här gången blev det en jättegod ugnsbakad laxfilé rullad i ett kryddsmakande mandelpulver. Jag serverade pressad potatis till - bra att fånga upp den goda såsen med - men om du är återhållsam med kolhydrater och inne på LCHF-tänk kan du bara servera sallad eller lättkokta grönsaker till
Smaka av med salt och peppar. Pensla laxfiléerna med olivolja, krydda med örtsalt och citronpepparmix. Du behöver4 personer1 påse delikatess sparrispotatisOlivoljaFlingsaltFärsk timjan3 dl creme fraiche1 dl majonäs1 dl blandade örter, (persilja, timjan, basilika)3 vitlöksklyftor3 msk olivolja4 färska laxfiléerOlivoljaÖrtsaltCitronpepparmixGör såhärTvätta av potatisen, behåll skalet på
Lägg laxen i en ugnsfast form, krydda med salt och citronpeppar och gratinera i 12 minuter. Lägg laxen i en ugnsfast form, krydda med salt och citronpeppar och gratinera i 12 minuter
Blanda ihop alla ingredienserna och smaka av med peppar. laxfilé1 burk creme fraiche1/2 dl riven färsk parmensanost50 gr soltorkade tomater1/2 finhackad rödlökBlötlägg tomterna i 5 minuter i rikligt med vatten, spola av dom och finhacka
Koka upp såsen, smaka av med salt och svartpeppar. Koka upp vatttenskvätten till örtsåsen och lägg i buljongtärningen och låt den smälta, rör om under tiden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.