Blandade ihop getost med en hackad vårlök, basilikaoch olivolja och fyllde den snittade laxfilen. Till såsen hackade jag en lök, hällde på grädde, en halv citron, salt och peppar och till sist hackad gräslök
Denna gången använde jag grön basilikapesto, nästa gång tänkte jag nog pröva på röd tomatpesto. Till lunch idag fick det bli ugnsbakadlax på salladsbädd medpesto- och parmesantäcke, hur gott som helst
Den är dessutom himla nyttig medlaxen, spenaten och sötpotatisen. Smöra en ugnsform och lägg rätt så mycket spenat i botten, lägg laxen över, salta och peppra
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. - Läs hela inlägget här 500 g laxfile
Gör ett snitt i laxenoch täck filéerna med röran. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.