Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Låt torsken rinna av och torka den med hushållspapper. Lägg i torsken och låt stå i rumstemperatur ca 40 min. bitar torsk, (ca 125 g), gärna av ryggbiten, MSC eller kravmärkt
En av rätterna jag lagade denna första omgång var en ugnsbakadtorsk med bulgur. Jamie’s lasagne – ugnsbakad eller inte, det är frågan/ Jamie’s lasagna, to bake or not to bake, that is the question
Ugn 175 grader. Börja med att blanda alla ingredienser till griljeringen i en skål. Lägg laxfilén i en ugnsfast form, bred ut griljeringen på hela laxsidan och strö över lite extra ströbröd
Inlägget Ugnsbakade ägg i tomatsås med kryddig korv dök först upp på ZEINAS KITCHEN. 4 portioner 1-2 st kryddiga korvar (jag använder sujuk, chorizo passar också bra) 4 st ägg 1 gul lök 1 röd paprika 1 chili 2 vitlöksklyftor 4 st tomater (kan ersättas med 1 burk krossad tomat) 1 msk tomatpure 1 tsk paprikapulver Salt och peppar Persilja till garnering Olja till stekning Gör såhär. 1-2 st kryddiga korvar
torskfiléer. Finhackad persilja att strö över torsken och såsen. Lägg i torsken försiktigt och lägg på. Torsken ska varken koka eller sjuda utan bara ligga i den varma lagen i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.