Härliga primörer i form av vit och grön sparris och färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli
1Ugnsbakad röding800 g röding, rensad 2 tsk salt 2 krm svartpeppar 0,5 dl dill, färsk. Jordärtskockspuré300 g jordärtskocka 400 g potatis 0,5 msk salt 1 l vatten 50 g smör 2 dl vispgrädde 1 tsk citronskal, finrivet 1 krm salt 1 krm peppar
Gör såhär. Värm ugnen till 200°. Tvätta och strimla purjolöken. Lägg purjolöken i botten av en ugnsform. Skär laxen i portionsbitar, ta bort skinnet, och lägg över purjolöken
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och ställ åt sidan för tillfället. (jag brukar servera laxen med pressad potatis och då går det snabbare att koka den om man skär den i mindre bitar)
Ugnsbakad lax. Lax. blir fantastiskt god och saftig när den tillagas långsamt på låga. temperaturer. Till. laxen en fräsch, vårig fänkålssallad med en frisk och örtig kall
Ugnsbakad torsk med kapris och tomat4 portioner600 g torskfilé250 g körsbärstomater3 msk kapris5 st salladslökar2 dl matlagningsgrädde1 msk fiskfond1 msk fryst hackad persiljaflingsaltsvartpepparSätt ugnen på 200 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.