Själva fisken ugnsbakas bara med lite flingsaft och pressad lime på låg ugnsvärme. Den här fiskrätten är inte särskilt märkvärdig i sig, men såsen gott folk
Kontrollera att fisken är klar genom att den är vit i färgen och fast i köttet. Ibland är det svårt att hinna med att blogga lite recept men äntligen blev det lite tid till att skriva lite om dagens rätt
Salta fisken runt om. Värm crème fraiche och smaksätt med konjak. Fördela kräftröran över fisken. 1 1⁄4 kg fiskfilé , t ex torskrygg eller hälleflundra
Själv lagade jag som sagt ugnsbakad lax med vinsås. Blev det fisk eller något annat festligt. Enkelt att tillaga men ändå med en festlig touch med vinsås och pressad potatis
Jag funderade lite och det godaste jag vet ihop med vit fisk är krämiga risottosar. Jag blev kontaktad av Findus, som just gjort en stor satsning med deras “Lyckas med Torsk”, och tillfrågad om jag kunde skapa något bra tillbehör till det
Där heter den Citron- och basilikafisk, men jag vill inte kalla den så eftersom såsen smakar inte citron utan mer som en vit sås med liten touch av basilika
Fördela den sedan över hela fiskbiten. Smörj en ugnssäker form med olja. Lägg tomaterna runt fisken. 1 msk olivolja900 g färsk eller tinad fiskfilé½ msk flingsalt½ tsk nymalen svartpeppar1 msk pressad citron500 g körsbärstomater2 dl grovhackad mandel1 dl grovhackad färsk basilika1 dl grovhackad bladpersilja2 grovhackade vitlöksklyftor150 g riven prästost50 g rumsvarmt smör1. Tillaga i ugnen (175 grader) tills peston fått färg och fisken är färdiglagad, 20-25 minuter. 900 g färsk eller tinad fiskfilé
Igår blev det fisk hemma hos oss, ugnsbakad torsk med bacon. Stek bacon knaprigt i mindre bitar, lägg fisken i en ugnsform, salta, peppra och strö över bacon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.