En av mina turkiska favoritmaträtter är Sarma, eller vinbladsdolmar som det heter på svenska. Maria som var på semester i Side i början av sommaren hade en tjejmiddag med medelhavstema och gjorde då vinbladsdolmar
Blanda ströbröd och vatten i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Tillsätt färs, riven lök och vitlök, ägg, salt, peppar, spiskummin och paprikapulver
Idag blev det grekiska vinbladsdolmar som är vanliga när man äter grekisk meze. Vinbladsdolmar 4port. När jag var och handlade förra veckan såg jag vinblad i burk och då blev jag lite nyfiken vad man skulle kunna göra med bladen
561 kcal33,7 g protein33 g fett30,3 g kolhydraterTurkiska köttfärsspett med bulgursallad, 4 port1 liten zucchini2 paprikor (gärna gul och röd)1 stor rödlök1 msk olivolja1 tsk rosmarinflingsalt, svartpeppar500 g nötfärs½ dl turkisk yoghurt1 ägg1 liten vitlöksklyfta1 tsk spiskummin1 krm cayennepeppar½ tsk salt1 msk olivolja1 ½ dl bulgur2 dl turkisk yoghurt1. Turkiska köttfärsspett med bulgursallad, 4 port
Grundreceptet på turkiska köfte är lammfärs, ströbröd, riven lök och kummin. Köfte är kryddiga biffar som kan tillagas och smaksättas på många olika sätt
Dax för pannbiffar var det igen. Riktigt gott. Matvete är någon vi använder ofta istället för ex ris. Nu tycker jag det är tom godare än pasta/ris och 100 ggr nyttigare
Pilligt jobb är bara förnamnet men äntligen har jag gjort mina första egna vinbladsdolmar. Dags att ta tag i jobbet, en gång för alla, och göra de där första egna vinbladsdolmarna
Blötlägg riset i varmt saltat vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och skölj riset. Förbered fyllningen. Stek lök, vitlök och pinjenötter på låg värme och tillsätt riset och låt det steka i 5 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.