Ni förstår inte vilket kaos det var när jag skulle baka det här tunnbrödet. Det vart kaos, jag stod mitt på bordet ute på balkongen och försökte fotografera i det som plötsligt gått från sol till regnoväder (tack smhi för den korrekta väderrapporten)
(Jag brukar köra degen i bakmaskin men det funkar för hand också)Tillsätt filmjölk & sirap. Tunnbröd i stekpannaMan får lägga ner lite tid men det är det helt klart värt
Nu har det blivit dags för ett härligt recept igen. Tänkte att jag bjuda på receptet på mina tunnbröd som man gräddar i en stekpanna eller över en eld på en muurikka
Så istället för att slänga äggvitan så använder jag de till tex dessa lowcarb-tunnbröd. Jag har märkt att det blir bäst resultat när jag plattar ut smeten med stekspaden istället för att snurra smeten i stekpannan (som när man steker pannkakor)
Det var dock bara farmors svägerskor o systrar som fick vara med och baka, så barn och barnbarn lärde sig aldrig, trots att vi ofta åkte dit tidigt för att hjälpa till
Originalet kommer från ett gammalt jämtländskt släktrecept för vedugnsbakat tunnbröd. Kavla ut en bulle i taget först med vanlig kavel och sedan med kruskavel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.