1 lättvispad
grädde1. Sätt ugnen på 200 grader.2. Smält smöret i en 2-liters kastrull.3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar.4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat.5. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form 23 cm i diameter med löstagbar botten. Smörj kanterna. Häll smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån cirka 15 minuter.6. Låt kallna helt och gärna stå i kyl, innan du tar den ur formen.7. Glasyr: Koka upp grädden. Ta från värmen och tillsätt chokladen i små bitar. Rör tills chokladen smält. Tillsätt honung och smör. Låt svalna något och häll den sedan på den kalla kakan.8. Servera med lättvispad grädde.TipsTårtan går bra att frysa utan glasyr. Du kan glasera tårtan direkt från frysen.
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Glömde fota denna tryffeltårta från min sons 18-årsfödelsedag, men lånade foto av min svägeska som hann ta en bild. Glömde fota denna tryffeltårta från min sons 18-årsfödelsedag, men lånade foto av min svägeska som hann ta en bild
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.