Det är någon dag när jag inte ätit tillräckligt med mat som sötsuget triggats igång lite extra men annars så har jag tagit mig igenom denna första vecka ganska smoothly
Trifle går lika bra att göra i en stor skål eller fördelad i portionsskålar eller glas Botten. Doppa sockerkaksbitarna i såsen, och klä botten i en stor glasskål eller flera mindre portionsskålar med sockerkaksbitarna
Kok opp fløte og vaniljestang med frø. (6-8 pers. )4 egg140 g sukker140 g hvetemel1 ts bakepulver3 dl kremfløte1 vaniljestang4 eggeplommer50 g sukker3 ss maisenna3 dl kremfløte250 g frukt/bær etter eget ønskeca ½ dl søt sherry eller madeira, eller fruktsafthakkede valnøtter eller ristede mandelflakSukkerbrød
Toppa slutligen med mandelspån, apelsinfiléer och lite silverkulor. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 16 st chokladskorpor , eller annan småkaka/mjuk kaka med chokladsmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.