Trettondagsafton bjöd på matlagning med vännerna Pierre och Åsa och barnen Max och Mira. Det är riktigt trevlig det där med att träffas och laga mat tillsammans Det blev lite nya rätter på menyn
Sallad med mandariner, tomater, avocado och massa annat gott. När lillkillen slumrat in så gott, hugg vi in på denna måltid, och vi hade en riktigt mysig trettondagsafton bara mannen och jag
Det blev cannelloni med två olika fyllningar. Trettondagsafton blev en lugn tillställning för oss. En med skinka till barnen och en med spenat, ricotta, gorgonzola och valnötter till mig och min man
Köttet blev så mört och gott och tillsammans med alla rotfrukter, gifte sig alla smakerna, om man gillar massa vitlök förstås Har ni idétorka och vill ha något snabbt, smidigt och enormt gott är denna rätten helt perfekt
På trettondagsafton bjöd vi på denna läckra soppa som förrätt. Den som inte har tillgång till eller är förtjust i Ricard (eller annan typ av Pernod) gör rätt i att smaksätta soppan med en skvätt vitt vin
Ett tips inför den stundande Trettondagsaftonen. Fågeln tillagades med Nigella Lawsons "pepparkaks-stuffing" - trots invändningarna från en MYCKET skeptisk make
I dag är det Trettondagsafton och vi är bortbjudna till vänner i kväll. När vi nu åkte till Dalarna över nyår så var detta den perfekta rätten att ta med dit
Så var det trettondagsafton igen. Servera med ett pocherat ägg i varje tallrik. Huvudrätten var portugisisk kyckling, frango, med stark piripiri smaksättning - riktigt, riktigt gott
Trevlig Trettondagsafton. Som tur är går det att hitta riktigt bra eko varianter idag som inte är sötade med vitt socker, men det är ju ändå den där farligt goda blandningen av sött och salt man vill åt…
Ha en mysig trettondagsafton allihopa. Det inget roligt längre Sonen har feber och en näsa som rinner, så man får springa efter med papper vart han än far
Så har vi då mellandagar igen, tre stycken innan trettondagsafton står för dörren. Men även om det är vardag, och de flesta av oss nu jobbar igen efter jul och nyår, kan det ju vara trevligt att förgylla veckan med en god middag
Med Folkets favorit i Årets kock, Fredrik Lagberg vid rodret och med fokus på svenska smaker äter du helt utan att överdriva osannolikt gott i den guld-gråa slottsmatsalen
Trettondagsafton firades med goda vänner och den här goda menyn. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över köttet och avsluta med att lägga över skivad mozzarella
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.