Qatar cooking book

  • 35 Recept

Matbilder från Lissabon!

Här kommer lite matbilder från min tripp till Lissabon. Skyltfönster med härliga delikatesser. Utsökt mat på en utsökt restaurangFörrätt
Några dagar

Några dagar

Tiden går så fort. Minns knappt vad jag pysslat med under de senaste dagarna som jag inte bloggat så flitigt
Zucca – wow!

Zucca – wow!

Vi hann med ännu ett restaurangbesök när Malin och Tobbe var på besök och valet föll på Zucca eftersom de gärna ville gå till en italiensk restaurang
Café Constant – underbar och prisvärd brasseriemat

Café Constant – underbar och prisvärd brasseriemat

Maj 2013. Efter att tidigare ha besökt krögaren Christian Constants trevliga och moderna restaurang Les Cocottes de Christian Constant och hans forna medarbetares Michelin-belönande fisk- och skaldjursrestaurang Les Fables de la Fontaine, så var det dags att prova ytterligare ett Constant-ställe
Bali och den goda maten!

Bali och den goda maten!

Nu har turen kommit till maten vi satte i oss på vår semester, och naturligtvis även dryckerna. Vi har nog aldrig ätit så varierat på någon resa tidigare, så många olika smaker och så många olika varianter på rätter

Sjurätters meny arrangerat som en trerätters meny med vitvinsprovning

Efter det intensiva blomsteruppsättningsarbetet hade Anders och jag förberett en trerättersmiddag. Egentligen rörde det sig om en sjurätters, med tre rätter i både för- och efterrätt, vi har fastnat för trenden med litet mindre portioner av fler rätter

Trettondagsafton med 6-rätters

Frågan var. Skulle vår 6-rätters däcka våra gäster. Eller skulle de vara tvungna att stanna och ta en varmkorv på vägen hem

Spansk middag

Det kändes som ett lyckat grepp att låta Spaniens flagga vara utgångspunkt för dukningen till vår spanska middag

Trerätters i midvinternatten: Murkel- och kantarellsoppa följt av en oxfilérätt och äppelkaka som avslutning

Murkel- och kantarellsoppa200 g konserverade kantareller, finskurna100 g konserverade toppmurklor, förvällda och klara, finskurna2 st skalad vitlöksklyftor2 skalade och finskurna schalottenlökar3 msk rapsolja2 msk smör1,5 l kycklingbuljong3 dl vitt matlagningsvin1 dl sherry, torr6 stora potatisar, skalade och tärnade2 dl grädde, uppvispadsalt och vitpepparFräs svamp och lök i smör och rapsolja utan att ta färg
Smörgåstårta och champagne

Smörgåstårta och champagne

Förkylningstider och 75% av familjen är däckad - det är bara Lena som har klarat sig. Hur bär hon sig åt

Rustik köttgryta med ripasso i glasen

Fredagkväll i mörkaste november och Anders skulle inte komma hem förrän klockan 19. Det kändes som om en värmande köttgryta skulle sitta rätt
Vår 7-årsdag!

Vår 7-årsdag!

Det känns helt otroligt, men 11 maj 2004 var första gången vi träffades. Åren som har passerat därefter är bland de intensivaste någon av oss har upplevt