Mixa linser, mangold, persiljaoch ägg till en slät smet och blanda med potatis/morotsrivet. Linser och ägg bidrar med bra protein, och chiamjölet bidrar med bra fettsyror - förutom att det också ger stadga åt biffarna
Med både rivna morötteroch hackad persilja i smeten får du i dig det gröna av bara farten, ochmed chiafrön som extra tillskott får du dessutom i dig lite extra fettsyror
Jag kan inte påminna mig att jag längtat ihjäl mig efter mustiga och varma linssoppor när solen strålar och svetten pärlar, men nu när himlen är blygrå och snålvindarna blåser känns det varmt och gott med den där linssoppan i magen
Denna vecka startar med ett recept på vegetarisk husmanskost i form av en krämig och len stuvning medmorötter, serverad med stekt bönkorv och kokt potatis
4 4 morötter 1 liten rödlök 3 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar) 2 msk smör 1 dl hackad kruspersilja flingsalt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Fräs de rivna morötterna i olivolja i en stor kastrull. Låt det koka ihop någon minut och smaka av (kräftosten ska ju i sist med så soppan behöver inte vara perfekt ännu, men det ska ju smaka gott)
Blanda ihop parmsedan, creme fraiche ochpersilja, smaka av med salt och peppar. Jag reducerade Madeiravin med buljong och skivad fräst lök, hällde i grädde och lite maizena, kokade upp och smakade av med salt och peppar
Vänd sedan ner morötterna i såsen, och servera med biffarna. Krydda med salt och peppar. Medan biffarna steks kan du smälta smöret i en kastrull på medelhög värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.