Traditionell chili
www.coop.se
www.coop.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg högrev
  • 12 msk olja
  • 12 msk smör
  • 11 msk finger salt
  • 11 tsk nymalen svartpeppar
  • 12 klyftade gula lökar
  • 14 skivade vitlöksklyftor
  • 11 urkärnad, finhackad röd chili ev 1-2 tsk chipotlepasta
  • 13 dl stora vita bönor, blötlagda 8 timmar
  • 12 köttbuljongtärningar
  • 11 msk starkt paprikapulver
  • 17 dl vatten
  • 11 tärnad röd paprika
  • 1400 g kokta kidneybönor1 Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 centimeter. Bryn det i omgångar i olja/smör, salta och peppra. Stek lök, vitlök, chili och eventuellt chipotlepasta i olja. 2 Lägg kött, lök och chili i en rymlig gryta och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten. Låt småkoka under lock i 1 timme och 30 minuter. 3 Tillsätt paprika, kidneybönor och eventuellt lite vatten. Koka ytterligare 1 timme. Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.