11 urkärnad,
finhackad röd chili ev 1-2 tsk chipotlepasta
13 dl
stora vita bönor, blötlagda 8 timmar
12
köttbuljongtärningar
11 msk
starkt paprikapulver
17 dl
vatten
11 tärnad
röd paprika
1400 g
kokta kidneybönor1 Skär köttet i tärningar, cirka 3x3 centimeter. Bryn det i omgångar i olja/smör, salta och peppra. Stek lök, vitlök, chili och eventuellt chipotlepasta i olja. 2 Lägg kött, lök och chili i en rymlig gryta och tillsätt vita bönor, buljongtärningar, paprikapulver och vatten. Låt småkoka under lock i 1 timme och 30 minuter. 3 Tillsätt paprika, kidneybönor och eventuellt lite vatten. Koka ytterligare 1 timme. Köttet ska vara trådigt och falla sönder när det är klart.
Grovhacka lök, vitlök, selleri och chilifrukt (behåll kärnorna om du vill ha en extra stark gryta) och fräs tillsammans med köttbitarna i olja i en tjockbottnad gryta
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 förp ananasbitar i juice (à 567 g) 390 g krossade tomater 1 tsk curry 1 1/2 msk majsstärkelse salt ca 500 g kassler 2 dl vispgrädde (40%) 1 tsk curry Till servering 4 port ris Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Passerade tomater 25 % rabatt I love eco 500 g Mer info Ladda kupong
Förra helgen fyllde Oliver 6 år och det firade vi med kalas för släkt såklart. Vi bjöd på en höstig köttgryta som hade stått och puttrat sig mör och mustig hela förmiddagen
Skala och hacka löken och lägg ner i grytan tillsammans med krossade tomater, pressad vitlök, öl, hackad chilipeppar, oregano, fond, koriander, salt, peppar och liquid smoke
Skala och finhacka lök och vitlök. Borsta svampen och skär de grovt. Krydda köttet med salt och peppar. Smält smör i en stor gryta och bryn köttet runt om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.