Nu ni, är dopparedagen här om bara ett par enstaka timmar. Jag kan tänka mig hur alla barn slits mellan viljan att lägga sig tidigt för att julen ska komma snabbare och vänta uppe för att genskjuta tomten när han lägger morgongåvan under granen tidigt, tidigt
Det här är nog det enklaste och godaste du kan göra, blanda alla ingredienser, bred ut på en plåt och låt rosta i ugnen medan du slår in julklappar, dricker glögg och myser
Årets julklapp tycker jag skulle vara en box med 100% mathantverk som vi säljer på Levar hotell. Presentboxen innehåller diverse charkuterier och andra godsaker som vi tillverkat i vårt kök, helt utan tillsatser
Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
Idag bakade jag årets första lussebullar. Det var faktiskt till viss del efter att jag igår tittade igenom bloggstatistiken och såg att folk hade börjat googla som galningar efter bra recept på lussebullar
115,5 kcal. 115,5 kcal 6 g kolhydrater. Hörrni, det är snart semmel-dagen. Förra året blev det inget nytt recept, jag gillar verkligen fortfarande det första receptet på nyttiga semlor jag gjorde här på bloggen, men det är ju alltid kul med nytt
Varsågoda …årets midsommarsill…. I morgon är det midsommar. Härligt. Och idag strålar solen vid stugan. I morgon ska det regna, men det är ju tradition och det struntar vi i
Värm sockret i ugnen – det skall inte smälta. Då sockret blivit varmt, häller du ned detta i äggen, och startar hastigt att vispa samman ägg och socker med elvisp – vänta ej för länge, då börjar äggen att ”kokas” och äggvitan stelnar och blir vit av sockrets värme
600 g Philadelphia light 11%. 600 g Philadelphia light 11%. Årets näst sista dag och jag blir lite sentimental när jag tänker tillbaka på året som gått
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.