Trädgårdsburgare
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • torra röda linser
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 morötter
  • 1 persilja, ca 50 g
  • 1 färsk oregano
  • 1 färsk timjan
  • 1 salt och peppar
  • 1 solrosolja eller annan neutral olja, till stekning
  • 1 kokta vita bönor
  • 1 vitlök
  • 1 citron, saften
  • 1 olivolja av god kvalitet
  • 1 salt
  • 1 cocktailtomater
  • 1 salladslök
  • 1 färsk mynta (gärna marockansk)
  • 1 bladpersilja
  • 1 olivolja
  • 1 surdegsbröd
  • 1 champinjoner
  • 1 salladRöda linsbiffar1. Blötlägg linserna i kallt vatten i minst 30 minuter, men helst i 1 timme.2. Spola av linserna och lägg dem i en bunke. Mixa linserna med hjälp av en stavmixer eller en matberedare tills de är mosade. Allt behöver inte vara mosat, men minst 80 % bör vara ordentligt krossade för att smeten ska binda.3. Skala och riv vitlök, gul lök och morötter fint på ett rivjärn. Hacka alla örter fint och blanda ner i smeten tillsammans med grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.4. Hetta upp en stekpanna med ordentligt med olja. Forma smeten till pannbiffar och stek gyllene på båda sidor. Var inte orolig om smeten känns lös. Den kommer att sätta sig när du steker den.Vit bönkräm1. Häll av vätskan från de vita bönorna och spola dem hastigt i kallt vatten. Lägg samtliga ingredienser i en bunke eller ett litermått och mixa till en slät kräm med hjälp av en stavmixer. Smaka av med salt.Tomatsallad med mynta1. Tvätta och skär tomaterna i mindre bitar. Strimla löken tunt och hacka alla kryddor.2. Blanda samman i en bunke tillsammans med övriga ingredienser och låt stå fem minuter innan servering.Servering1. Skiva surdegsbrödet och stek gyllene i lite olivolja. Skiva champinjonerna tunt.2. Tvätta salladen och bryt i enskilda blad.3. Montera burgarna med bröd, dressing, linsbiffar, tomatsallad, champinjoner och sallad. Servera genast.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.