Gjorde en sk tournedos, dvs tjocka bitar av oxfilé som jag stekte i smör. Igår kväll tog vi med oss grill och korv och åkte ner till stranden och grillade, samtidigt som jag passade på att fota litegrann igen
Pudra över mjöl, blanda väl och späd med vin och buljong i omgångar under uppkok och vispning. Bryn dem hastigt runt om i välbrynt smör i het panna, salta och peppra
Tournedos. Häll såsen genom en sil och mixa jordnötterna med mixerstav. Så var det dags för ett riktigt smaskigt recept, som ursprungligen kommer från Allt om Mat och som har omarbetats lite
Ett par gånger har jag ätit väldigt god tournedos på restaurang. Det serverades oxfilé med choronnesås och omgärdades av en massa sorl och hyschpysch av värdfamiljen så jag förstod att det var något speciellt - därför minns jag det också
Fräs upp rotfrukterna, fikonet och löken tillsammans med sockret i en kastrull. Anka gillar ackompanjemang av sötma och syra, här i form av sötsyrliga fikon och en mustig och lite söt madeirasås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.