Paket400 g kallrökt lax, i skivor 1 purjolök, skuren i grova skivor 12 delikatesspotatisar, skrubbade och kokta 50 g smör 0,5 kruka dill, grovt skuren salt bakplåtspapper
Skär skåror på längden, nästan ända ner till skinnet på laxen. Rör ihop fyllningen och fyll laxen. Sätt in laxen igen någon minut så den får lite mer färg
Ingredienser Portioner. 4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
600 g fast potatis2 morötter1 gul lök1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré 2 tsk curry 8 dl vatten2 msk grönsaksfond300 g fisk, t ex torsk och lax100 g färska sockerärter
Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron. 4 laxfiléer. 4 laxfiléer. När man vill laga lite enkel, fräsch och inte så mastig mat brukar jag köpa hem en påse färdig salladsmix och till det antingen fisk, kött, korv eller kyckling
Ingredienserlax, kolja, makrill, ca 1 kg ihop1 ägg1 gul lök2 msk ströbröd1 dl mjölkskalet från 1 citronsaften från ½ citronca 1½ dl hackad dillfiskkryddasalt och pepparBörja med att köra fisken i matberedaren till en fin färs
Dela lax i bitar. Häll på teriyakisås och lägg ner lax. Servera laxwoken med ris. 500 g lax. 2 dl ris 500 g lax 3 tsk rapsolja 0,5 purjolök 1 broccoli 1 paprika 1 klyfta vitkål 2 dl teriyakisås
2 laxfiléer. Krydda laxfiléerna på båda sidor med salt och peppar och fräs i den heta pannan, köttsidan ner först, i 5 minuter på varje sida, eller tills du får fin yta. 1Lägg tillbaka laxen i stekpannan
Här hemma äter vi ofta lax, det är både gott och nyttigt. Lägg laxbitarna i en smord ugnfast form. 4 st laxfiléer. Ingredienser för 4 personer 4 st laxfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.