I fredags så grillades det igen, denna gången blev det grönsaker i foliepaket direkt på grillen tillsammans med grillad rostbiff, majskolv och fetaostkrämen som jag bloggat om tidigare
Blanda ihop alla ingredienser med en stavmixer. Stek i lite kokosolja i en het stekpanna (bred ut smeten med en sked så den blir tunn, eller vicka på stekpannan fram och tillbaka)
Jag serverade mina grillade grönsaker med hummus. Pensla alla grönsaker med marinaden. Inlägget Marinerade grillade grönsaker dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Rör om några gånger i grönsakerna med grilltången under grillningen. Skär grönsakerna, för över i ett foliepaket, häll över grillolja, hur mycket grillolja är svårt att säga, beror på hur mycket grönsaker du har
Skiva resten av grönsakerna, pensla med lite olivolja och grilla dem på båda sidor. Torka av aubergineskivorna, pensla med olivolja och grilla även dem på båda sidor
Mixa alla ingredienser grovt i en blender eller med en stavmixer, smaka av med salt och peppar. Pensla med olivolja och grilla dem så att de blir mjuka och får fin färg
Lägg paprikan på plåt med skinnsidan uppåt, fördela halverade körsbärstomater på plåten. Dra av skalet från den svalnade paprikan, skär ned i lämpliga bitar tillsammans med zucchini, aubergine och rödlök samt tomaterna
Smaka av med salt, peppar och ev. Lägg grönsakerna i marinaden någon timme och grilla dem sedan på medelvarm grill tills de är lagom mjuka och fått fin färg
Smaksätt med salt, peppar och olivolja. Snåla inte med saltet och grilla dessa klara. Blanda samman torkat chilipulver, chiliflakes, rökt paprikapulver (piemento), ingefära, vitlökssalt och grovmalen svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.