600 g torskrygg 130 g smör salt 900 g delikatesspotatis 2 dl smetana 1 citron, saft + rivet skal färsk pepparrot färsk körvel ev rom (t ex forellrom) smör, till stekning av fisken
Dela torsken i fyra portionsbitar och stek dem hastigt på köttsidan i en rejäl klick smör på medelvärme så att den får en fin yta, Lägg över på ugnsfat och häll över smöret
Halstrad torskrygg. Smaka till sist upp med några droppar ättika och salt. Blanda upp ett ägg på högsta effekt i en matberedare eller med visp tills att det blir fluffigt
Sandefjordsås3 dl grädde 3 dl crème fraîche 300 g smör 1 msk kycklingbuljong 3 limefrukter, skal och saft. 1Torskrygg800 g torskrygg (gärna med skinnet på) (ok enligt WWF. 1potatis800 g mjölig potatis 2 tsk salt
Torsken är finast i månader med r - och nu är det septembeR. Mixa under tiden örterna med olivoljan. Lägg torsken i en ugnsform och lägg örtblandningen på torsken
Torskryggmed bruten potatisoch skirat smör med senap. Koka små potatisarmed skal färdiga, låt dem ånga av, lägg smält smör blandat med pressad vitlök i botten av en eldfast form, lägg i potatisenoch tryck till dem så de spricker, pensla med smöret och strö över flingsalt
Sandefjordsås3 dl grädde 3 dl crème fraîche 300 g smör 1 msk kycklingbuljong 3 limefrukter, skal och saft. Torskrygg800 g torskrygg (gärna med skinnet på) (ok enligt WWF. potatis800 g mjölig potatis 2 tsk salt
Skär potatisen i tunna skivor och lägg dem i en oljad ugnsform. Salta och peppra. Potatis. Lägg en stor klick smör i en stekpanna och stek fisken på båda sidor, salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.