Torsken serverades utan räkor och vitvinsås ochmedbrynt smör istället. Lägg torsken på morötterna, salta och peppra samt lägg på rikligt med dill och smör
Egentligen ska det vara kokt torsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Avsluta med rödlöksringar, finhackad gräslök och ett par varv med vitpepparkvarnen. Finriv skalat på citronen och pressa ur lite saft och slå det över den nykokta färskpotatisen
Om du har torskryggmed skinn lägger du ner torskenmed skinnsidan ner och öser sedan ovansidan med smör tills torsken är klar - den ska ha en liten kärna i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.