Kokt torskmed äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela medspenat i botten och räkor på toppen
Lägg torsken i såsen och låt koka några minuter på vardera sida tills genomkokt. Koka upp kokosgrädde i en kastrull på medelhögvärmetillsammansmed alla kryddor
Precis innan servering strimla baby spenaten och strö över grytan och låt den sloka ner i grytan. Stek under tiden även de kvartade champinjonerna och kantarellerna och den hackade rödlöken i en annan stekpanna
Servera torskfiléernamed pepparrotssåsen, spenaten, kokt potatis , dill och citronklyftor. Krama ur vätskan ur spenaten och tillsätt till stuvningen och låt koka någon minut
Torskmedspenat och tomater i syrlig kaprisgräddsås – gör så här. torskfilé, färsk, gärna ryggfilé. Skala och skiva löken tunt och fräs den mjuk på medelvärme i ½ msksmör
2 msk olivolja. 4 bitar fryst torskrygg. 400 g cocktailtomater. 900 g fast potatis 2 msk olivolja 1 st citron 4 bitar fryst torskrygg tinade 150 g fetaost 400 g cocktailtomater på kvist 1 dl urkärnade oliver salt och svartpeppar Basilikaolja 1 kruka basilika 2 st vitlöksklyftor saft av en halv citron 0
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.