Pocheradlättrimmadtorsk med äggochpersiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippedill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Läggitorskenoch sjud på svag värme tills köttet precis börjar släppa från benen. Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas
Torsk, kokt ägg, skirat smör ochpotatis. Lyft upp endivernaochlägg på tallrik. En vanlig torsdagkväll ochjag hade planerat ganska vanlig, halvtråkig vardagsmat
Läggtorskeni en ugnsform, häll över gratängsåsen och baka i ugnen. När fisken är klar, hacka två kokta äggoch strössla över tillsammans med hackade örter ochriven pepparrot
600 g torskrygg (iportionsbitar) smör, att hyvla över salt dillvippa. Krämig savoykål500 g savoykål 50 g smör 5 dl vispgrädde salt svartpeppar, nymalen. Pocheratägg4ägg 1,5 l vatten 1 msk ättiksprit 12 % 2 tsk salt. Garmering2-4ansjovisfiléerdillvippa
Blev idag sugen på att göra den gamla klassikern kokt torsk med äggsås. Torsken är som sagt omtyckt här hemma just nu och klart man passar på när det frågas efter den tilloch med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.