Toppafisken med bacon och riven parmesan. Ibland serverar jag en LCHF-variant där jag byter potatismoset mot blomkålsmos, men idag fick barnen brinnande kärlek enligt dansk modell med mycket kolhydrater medan maken och jag åt en återkommande god och enkel fiskrätt med smak av bacon, parmesan och gräslök
Mitt bästa recept på kall sås till fisk. Servera till någon god fiskrätt och potatis. 1,5 dl äkta majonnäs. 1,5 msk dill. 1,5 dl äkta majonnäs. 1,5 msk dill
Stek fisken i smör. Slå såsen över fisken. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl- eller rågmjöl att panera fisken i, vit- eller svartpeppar, smör, olivolja, 1-2 msk små avrunna kapris, 2 sardeller, 1 hackad vitlöksklyfta, 1 dl vitt vin, saften av 1 citron, 1 tsk sambal oelek, 2 msk hackad persilja. 2 filéer vit fisk beroende på storlek, vetemjöl
Minns du den kalla, vita såsen som man alltid fick till fiskpinnarna i skolan. En filbaserad sås, utan några tydliga smaker egentligen… Det låter otroligt osmickrande (som mycket skolmat tyvärr gör), men det var en väldigt god sås till fisk, faktiskt
Skär fisken i lite lagom stora bitar, öring eller torsk eller bara den fisk ni har. Lägg på fisken ovanpå potatisen tillsammans med ägghacket,pepparrot och citronskal
Känner man sig osäker på bottenredningar så går det givetvis lika bra att toppreda istället, tänk bara på att koka såsen länge nog så att mjölsmaken försvinner då
Salta fiskfiléerna och vik dem dubbla om de är tunna. fiskfilé, t ex hoki eller annan vit fisk. Sätt ugnen på 225°. Stek fisken i mitten av ugnen ca 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.