2 st
kycklingbuljongätrningar (kan ersättas med salt)
peppar
1 liter
vatten
2 dl
russin
2 dl
skalade mandlar
5-6 minuter
på varje sida. Ställ sedan åt sidan. Hacka löken, hetta upp olja och stek i en rymlig gryta. Vänd i tomatpurén och fräs några sekunder. Häll ca 1 liter hett vatten i grytan, tillsätt lagerblad, sjukryddor, gurkmeja, buljong, salt och peppar. Koka upp såsen. Lägg kycklingbitarna i tomatsåsen. Gör 3-4 st hack i torkade limen med en kniv och släng ner dom i grytan. Låt såsen koka upp och sänk sedan värmen. Låt puttra under lock i ca 45 min Späd eventuellt ut med mer vatten om såsen känns torr efter ett tag. Smaka av såsen och krydda eventuellt mer. Under tiden såsen puttrar kan du förbereda riset.
Börja med att stycka kycklingen. Smaka av med salt och peppar, red av med majsstärkelse vid behov. På kycklingskrovet kan du koka en god buljong och rensa ut ytterligare kycklingkött ur det kokta skrovet
Vispa smeten med en gaffel eller handvisp, krydda med salt och peppar. Om du ska göra äggröra knäcker du äggen i en skål och blandar dem med 1 dl grädde eller mjölk
Servera kycklingspettenmed zucchiniriset och lite extra yoghurt. Blanda lök och vitlök med limesaft, yoghurt, olivolja, saffran, gurkmeja, salt och svartpeppar
Det här är en av våra favoriträtter, tomatrismedkyckling. Medankycklingen sjuder klart sköljer du riset noggrant och låter det sedan stå i kallt vatten
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon. Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet
Friterad kycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. I förra veckan publicerade jag ett recept på en hemgjord gryta med biff med bambuskott (smakar precis som på kinarestaurang
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.