Ingredienser Portioner: 4 900 g fast potatis Korv ca 500 g falukorv 2 tomater 1/2 dl tapenad soltorkad tomat 1 msk ströbröd Till servering 1/2 isbergssallad 1 1/2 dl gräddfil Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen!
4 600 g falukorv 1 rött äpple 1 rödlök 2 dl riven ost 900 g mjölig potatis 2 dl mellanmjölk 3 msk smör eller margarin salt och peppar 4 msk färskriven pepparrot Till servering broccoli senap Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Tillsätt osten i såsen och smaka av med salt och peppar. Stek falukorven gyllene i smör. Spara recept. Lägg ut korven i ugnsfast form, stryk ett tunt lager senap på varje skiva, toppa med äpple och lök och häll till sist över ostsåsen
Snitta falukorven i inte allt för tjocka skivor och inte ända längst ned. Men självklart går det bra att dryga ut portionantalet med basmat såsom pasta, ris eller potatismos
en ring falukorv bulgarisk fårost, fetaost eller liknande gul lök soltorkade tomater i olja olivolja paprikapulver, gärna rökt svertpeppar Dra av skinnet från och snitta den tvärsöver med en tumsbredd mellan skårorna Fyll snitten med ost, lök och tomat och ringla över oljan samt pudra över paprikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.